Nieuwsbrief

← Vorige

Educatief pakket 'Waterpas'

Voldoende water drinken is voor veel kinderen niet gemakkelijk. Maar wanneer ze samen voor de uitdaging gaan, zowel thuis als op school, maakt dat het net iets eenvoudiger. Met Waterpas worden kinderen op een speelse manier gemotiveerd om regelmatig te drinken en daarbij te kiezen voor water.

Dit nieuwe, creatieve pakket biedt een totaalbeleving. Kinderen worden gestimuleerd op een individueel en klassikaal niveau en in samenspraak met de thuisbasis. Kinderen en ouders worden gesensibiliseerd, maar leren ook de voordelen van water drinken. Spel, avontuur, knutselen, leren... een aanrader!

Voor wie?

Kleuters en kinderen van het lager onderwijs

Wie kan hiermee aan de slag?

Leerkrachten

Hoe werkt het?

De piratenkinderen worden uitgedaagd om de Wonderwaterschat te vinden. Daarvoor moeten ze 7 dagen lang genoeg water drinken. Elke drankbeurt wordt genoteerd op een individuele Waterpas. Op het eind van de dag bespreken kinderen klassikaal de effecten van water drinken.

De zoektocht wordt bijgehouden op een poster, waarop de 5 schooldagen staan aangeduid. Bij elke dag staat een piratenspreuk die de voordelen van water drinken verwoordt en een piratenvoorwerp dat in de klas kan geknutseld worden. Op het einde van de week hebben de kinderen zo een ooglapje, een verrekijker, een kroon, een sleutel en een haak geknutseld. Het zijn nu echte piraten die de schat kunnen vinden.

Na vijf dagen op school en één weekend thuis water drinken, krijgt elk kind een diploma en vinden/openen ze de schat waarin een drinkbeker (zelf te voorzien) zit voor elk kind. Zo kan het regelmatig drinken voortgezet worden.

Logo Zenneland levert een handleiding voor de leerkracht, de diploma's, de waterpassen, de posters. Voor de ouders is er een informatiebrief. Enkel de schat wordt door de leerkracht zelf geknutseld: een kartonnen doos die versierd en ingepakt wordt. In de bijhorende knutselgids vind je alle knutseltips.

Handleiding

Vraag posters, diploma's .... aan bij het Logo!

Mail naar natalie@logozenneland.be

Misschien ben je ook geïnteresseerd in "Wild van Water"?

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen