Nieuwsbrief

Gezonde leerlingen en leerkrachten presteren beter

Wil je leerlingen iets bijbrengen over alcohol- en druggebruik? Hen het belang van gezonde binnenlucht leren? Gezonde keuzes toegankelijker maken of een gezondheidsbeleid uitbouwen?

Een gezonde school kiest voor een leeromgeving waarin leerlingen en leerkrachten de ruimte krijgen om zich goed en gezond te ontplooien. Het is de plek bij uitstek om kinderen alles te leren over gezonde keuzes.

Bij het Logo vind je materialen en projecten voor een gezonde levensstijl. Daarnaast ondersteunen we de samenwerking van schoolnabije partners zoals het CLB en lokale besturen in hun opdracht om de school te helpen bij het uitwerken van een gezondheidsbeleid.

Maak dit schooljaar een avontuurlijke reis naar een gezonde school!

Bouw je eigen rakket, ontdek verschillende planeten en schrijf je eigen gezond avontuur.
Kleuter, Lager of Basis? Op 13 oktober organiseerden we een inspirerende dag. Je leest er alles over op op www.logozenneland.be/gezondeschool .

Heb je vragen over je gezondheidsbeleid, wil je een project uitwerken of heb je materialen nodig om een preventiedag te organiseren? Aarzel niet ons contacteren!

Ga aan de slag.
- Gebundeld aanbod voor kinderen en gezinnen
- Gebundeld aanbod workshops en infosessies
- Jaarverslag en jaarplan Logo Zenneland
10-daagse geestelijke gezondheid
10.000 stappen op school
4 voor 12
Doorbreek het taboe over psychische kwetsbaarheid met de campagne 4 voor 12.
Als kleine kinderen groot worden
Een interactieve vorming voor ouders van tieners om tabak-, alcohol-, ander druggebruik en gamen bij hun kinderen te voorkomen of uit te stellen.
Bewegingsdriehoek
Gezond leven? Beperk stilzitten en beweeg. In een gezonde bewegingsmix wissel je zitten, staan en bewegen af. Hoe je dat het best aanpakt, geeft de bewegingsdriehoek je heel helder weer.
Bike to work - voor leerkrachten
Drugbeleid Op School (DOS)
Drugbeleid Op School (DOS) helpt je een coherent beleid opzetten met aandacht voor alcohol en drugs, gezondheidspromotie, grenzen stellen en individuele begeleiding.
Educatief pakket - De Proefkampioen
Educatief pakket - Dip? Dobbel. Doe!

Pages

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen