Nieuwsbrief

← Vorige

Warme dagen: beperk gezondheidsrisico's

Warm weer is leuk, maar brengt ook heel wat gezondheidsrisico's met zich mee. Ouderen en kinderen lijden bijvoorbeeld vaak onder een aanhoudende hitte. Niet alleen is er een grote groep mensen met milde gezondheidseffecten op erg warme dagen, ook het sterftecijfer piekt dan. En daar wil de Vlaamse overheid samen met jou iets aan doen! Op www.warmedagen.be vind je tips en advies op maat. Maar ook Logo Zenneland staat jou bij tijdens de warmste dagen van het jaar!

Voor wie?

Vooral ouderen, kinderen en alleenstaanden zijn kwetsbare groepen en moeten extra aandacht krijgen tijdens warme dagen.

Heb jij al een warmteactieplan in jouw organisatie of gemeente?

Hebben jullie een intern warmteplan? Zo'n plan schetst de krijtlijnen over hoe en wanneer geïnformeerd en gewaarschuwd moeten worden in warmteperiodes. Het actieplan beschrijft ook preventieve acties die je kan ondernemen om gezondheidseffecten als gevolg van warmte te voorkomen. Wij helpen je graag dat plan op maat van jouw organisatie of gemeente op te stellen! Je krijgt van ons een waaier aan tips en advies.

Iets voor jou? Neem snel contact op met onze medisch milieukundige Emilie De Witte emilie@logozenneland.be of bel naar 02 582 75 91.

Aan de slag!

  • De campagnetoolkit biedt je inspiratie om gezondheidsproblemen bij warme dagen te voorkomen. Zo maak jij deze zomer het verschil!
  • Affiches, folders, artikels, beeldmateriaal... je vindt ze in de webwinkel.
  • Gebruik zeker ook onze 'zuipkaart' (zie hiernaast) in woonzorgcentra, crèches of voor buur-voor-buur initiatieven, om erover te waken dat je oudere buur voldoende drinkt.
  • Vind je water een saaie boel, probeer dan zeker ook de 'waterreceptjes' (zie hiernaast).
  • Tot slot vind je ook een herinneringsfiche met tips voor warme dagen (zie hiernaast).

         

Wens je ondersteuning of meer informatie? Dat kan!

Neem gerust contact op met onze medisch milieukundige Emilie De Witte (emilie@logozenneland.be) of bel naar 02 582 75 91.

Vond je dit interessant? Dan zijn deze projecten misschien ook iets voor jou:

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen