Nieuwsbrief

Lokale besturen maken van gezondheid een prioriteit! In Opwijk ondertekenen 25 gemeenten (van 35 gemeenten in regio Zenneland) het Charter Gezonde Gemeente.
Ga je op reis? Laat je vaccineren en bescherm je tegen hepatitis A. De Europese vaccinatieweek vindt plaats van 24 tot 30 april.
In 2019 worden in ons land de eerste kindjes geboren die rookvrij zullen opgroeien. Dat is het doel van Generatie Rookvrij.
Sinds kort kunnen Vlamingen via een online webapplicatie testen wat hun risico is op diabetes en hart- en vaatziektes. Het Gezondheidskompas geeft bovendien suggesties voor een gezondere levensstijl.
Ben je de planning voor 2019 aan het bekijken? Maak gebruik van de Logo Zenneland jaarkalender!
Vlaanderen trekt extra geld uit om vaccins aan te kopen voor de inenting van jongens tegen het Humaan Papillomavirus (HPV) vanaf volgend schooljaar.
In februari start de derde editie van Tournée Minérale. Stichting tegen Kanker en VAD/De Druglijn roepen Belgen op om stil te staan bij hun alcoholconsumptie door een maand geen alcohol te drinken.
Deelnemers aan bevolkingsonderzoeken naar kanker worden steeds sneller doorverwezen. Dat blijkt uit het jaarrapport 2018 van het Centrum voor Kankeropsporing en de Stichting Kankerregister.
De Week van de Valpreventie (WvdV) gaat in 2019 door van 22 tot en met 28 april. Deze editie staat in het teken van valangst.
Jouw onderneming kan een beroep doen op een coach die je in 20 uren helpt om een preventief gezondheidsbeleid op te zetten.
Gezond op de werkvloer
Van 12 tot 16 november 2018 is het opnieuw actieweek Gezond Binnen. Doet jouw organisatie ook mee?
Bestel hier je materiaal via het online invulformulier.
De Vlaamse Logo's blazen liever bellen dan rook om de campagne #generatierookvrij te ondersteunen.
Minister Vandeurzen lanceert campagne "Wees niet gek. Doe de tekencheck".
Zet mee de zelfzorgcampagne 'Leef zonder filter' in de kijker en zorg ervoor dat deze boodschap bij de doelgroep terecht komt!
Te Gek!? start op 21 april 2018 een nieuwe campagne rond het thema internering onder de naam 'Van Gevangenis naar Zorg'.
Help kinderen zoveel mogelijk aan een rookvrije omgeving. Ontdek hoe jij mee kan bouwen aan een rookvrije toekomst voor de jeugd!
31 mei is Werelddag zonder Tabak. Hét moment om stil te staan bij de gevolgen van roken.
Werelddag zonder Tabak
Download het jaarverslag van Logo Zenneland en ontdek de hoogtepunten uit 2018! In onze regio gebeurde heel wat rond gezondheid en preventie. We zetten de pareltjes op een rijtje... Veel leesgenot!
Hoe versterk je als lokaal bestuur de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren? Vijf Vlaamse centrumsteden (Brugge, Gent, Turnhout, Leuven en Genk) gingen de uitdaging aan in het piloottraject
Via de laagdrempelige campagne 'Stoppen met roken doe je niet alleen' wordt geprobeerd om de diensten van de rookstopbegeleiders bij alle lagen van de bevolking bekend te maken.
De campagne ‘Geef elkaar een schouderklopje’ wil de burger aanmoedigen om zich beter te beschermen tegen UV en er anderen over aan te spreken.
Het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s lanceren de nieuwe gezondheidsrally, een quizwandeling die deelnemers doorheen de bewegingsdriehoek en voedingsdriehoek gidst.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen