Nieuwsbrief

← Vorige

Theater over borstkanker: Wintertulpen

Met een lach en een traan het zware thema borstkanker naar voor brengen kan met een theaterstuk. Er is op dit ogenblik nog één theatervoorstelling op de markt die het thema borstkanker aanraakt: 'Wintertulpen' met Marleen Merckx (Paljas production).

Wintertulpen neemt je mee in de gevoelswereld van een vrouw die verneemt dat ze borstkanker heeft. Op een heel gewone en soms zelfs grappige manier vertelt ze over het mentale en fysieke proces dat je doorloopt wanneer je deze ziekte hebt. Steph Goossens bewerkte het ontroerende boek "Chemo" van Christine Lafaille tot een boeiende en positieve monoloog die vertolkt wordt door Marleen Merckx . Deze prachtige monoloog zal niemand onberoerd laten, educatief voor velen die deze ziekte nog niet van dichtbij hebben meegemaakt, herkenbaar voor velen onder ons …

Wie kan dit organiseren?

Gemeenten, OCMW’s, lokale dienstencentra, welzijnsorganisaties, verenigingen…

Hoe werkt het?

De organisator neemt zelf contact op met Paljas om de voorstelling Wintertulpen (www.paljas.be/wintertulpen.htm) te boeken.

Aangezien een toneelstuk heel wat emoties losmaakt is het aangenaam om na het toneelstuk een officieus moment te voorzien met een glaasje. Zo kunnen de mensen die komen kijken nog rustig napraten. Een nabespreking met Marleen Merckx en (extra) met Steph Goossens is ook mogelijk en aan te raden. Ook een infostand rond borstkanker(screening) kan zinvol zijn. 

Extra ondersteuning

Logo ondersteunt de organisatie met extra sensibilisatiematerialen, zoals folders, affiches, een infostand, of zorgt voor een spreker die een nawoord kan voorzien. Contacteer Ruth Vyverman via ruth@logozenneland.be of 02 582 75 91 voor de juiste omkadering.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen