Nieuwsbrief

← Vorige

Infosessie Bevolkingsonderzoek Borstkanker

Tijdens deze infosessie over het bevolkingsonderzoek naar borstkanker kom je meer te weten over en het voorkomen van borstkanker, mogelijke preventie, het vroeg opsporen van de ziekte en het bevolkingsonderzoek.

Na de presentatie kan je vragen stellen. De spreker is door het Centrum voor Kankeropsporing (CvKO) gevormd. Zo ben je zeker van wetenschappelijk onderbouwde antwoorden en advies.

Voor wie?

  • Vrouwen van 50 tot 69 jaar
  • Andere geïnteresseerden zoals jongere vrouwen en partners

Wie kan de infosessie aanvragen?

Gemeenten, OCMW’s, lokale dienstencentra, huisartsen, welzijnsorganisaties, verenigingen…

Hoe werkt het?

Elke infosessie wordt aangepast aan de doelgroep. Een infosessie voor artsen zal uiteraard anders verlopen dan een infosessie naar het grote publiek.

Wanneer je beslist een infosessie te organiseren, kan een spreker kosteloos aangevraagd worden via Logo Zenneland.

Ook voor extra activiteiten en sensibiliseringsmateriaal kan je beroep doen op Logo Zenneland. Een infosessie kan best gekoppeld worden aan andere activiteiten (bijvoorbeeld een bezoek aan een radiologische dienst, een toneelvoorstelling etc...) en wordt bij voorkeur samen met socio-culturele verenigingen zoals vrouwenverenigingen en Okra’s georganiseerd. De impact van dergelijke sessie hangt immers samen met het aantal deelnemers.

Praktisch

  • Kostprijs: gratis vanaf 20 deelnemers (tussenkomst van Centrum voor Kankeropsporing)
  • Duurtijd: 2 uurtjes
  • Min. aantal deelnemers: 20

Huisartsenkringen en organisaties uit de gezondheidssector kunnen bij Logo een spreker aanvragen.

Concrete werking:

Het bevolkingsonderzoek naar borstkanker is voor veel vrouwen nog niet voldoende gekend. Ze weten niet of zij binnen de doelgroep vallen en in aanmerking komen voor een tweejaarlijke gratis screening. De arts is vaak de eerste persoon die de vrouw zal raadplegen om meer info te bekomen over borstkanker en borstkankerscreening.

In deze voordracht wordt er eerst dieper ingegaan op alle aspecten van de borstkankerscreening. In een tweede deel zal er ruimte zijn om op vragen van de artsen in te gaan.

Ondersteuning vanuit Logo:

Een spreker kan kosteloos aangevraagd worden via Logo. Neem tijdig contact.

Meer info:

Contacteer Ruth Vyverman via ruth@logozenneland.be.

- See more at: http://www.logozenneland.be/artsen-en-zorg/kankeropsporing/voordracht-over-borstkanker-en-borstkankerscreening#sthash.JAkSaQN9.dpuf

 

 

Meer info

Contacteer Ruth Vyverman via ruth@logozenneland.be of  02 582 75 91.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen