Nieuwsbrief

← Vorige

Gezondheidscijfers Eerstelijnszones/Gemeenten

Gezondheidscijfers in één klik

Ontdek de gezondheidscijfers in jouw regio en gemeente. Cijfermateriaal is één van de parameters om de juiste prioriteiten te bepalen in je gezondheidsbeleid.

We bundelden de cijfergegevens per eerstelijnszone op deze website: https://logozenneland.wixsite.com/cijfers. Het is een combinatie van Vlaams, regionaal en lokaal cijfermateriaal.

'De lokale gezondheidscijfers' is een inventaris waarin alle bronnen zijn opgenomen waar je Vlaamse en lokale gezondheidscijfers kan raadplegen. Bij elke bron staat ook een uitleg over wat elk cijfer betekent en hoe je hiermee aan de slag kan volgende legislatuur. In de publicatie staan alle websites met betrouwbare cijfers over luchtkwaliteit, de kwaliteit van de publieke ruimte, medische consumptie, prevalentie van diabetes, beweging en sedentair gedrag, alcohol en druggebruik, …

Voor wie?

Deze cijfers zijn een handig instrument voor lokale besturen en zorgactoren binnen de eerstelijnszone om hun prioriteiten te bepalen inzake preventie en gezondheid op korte en lange termijn.

Voor meer cijfergegevens kan je ons contacteren op ruth@logozenneland.be of 02 582 75 91.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen