Nieuwsbrief

← Vorige

Gezonde school

Wil je leerlingen iets bijbrengen over alcohol- en druggebruik? Hen het belang van een gezonde binnenlucht leren? Gezonde keuzes toegankelijker maken of een gezondheidsbeleid uitbouwen? Een gezonde school gaat voor een leeromgeving waarin leerlingen en leerkrachten de ruimte krijgen om zich goed en gezond te ontplooien.

De school is de plaats bij uitstek om kinderen alles te leren over gezonde keuzes. Maar een gezondheidsbeleid op school is meer dan kennis delen. Het klas- en schoolklimaat maakt gezonde keuzes toegankelijker en bouwt drempels in voor ongezonde keuzes. Zowel de schoolinfrastructuur als de schoolomgeving spelen daarbij een rol.

Voor wie?

Iedereen die in en op school vertoeft

Wie kan werken aan een gezonde school?

Leerlingen, leerkrachten, schoolpersoneel, CLB’s…

 

Scholen binnen onze werkregio ontvangen de Logo Zenneland actiekrant via de CLB's in de periode juni tot september 2016.

Lees hier de volledige krant Aanbod 2016 2017 Inspiratie voor basis- en secundair onderwijs

Dit aanbod geeft je een overzicht van projecten, handleidingen en partners die je helpen gezondheid en preventie onder de aandacht te brengen op je school. Door vanuit verschillende invalshoeken gezondheid een plaats te geven werk je op een integrale, duurzame en positieve manier aan je schoolgezondheidsbeleid.

Eenmaal je de actiekrant hebt gelezen, gebruik je hem als poster in de leraarskamer. De oker kant voor de basisscholen, de bordeauw kant voor de secundaire scholen.

Wil je het project Gezonde School opstarten? Goed idee!

Neem contact op met Natalie Verhelle vie email (natalie@logozenneland.be) of bel naar 02 582 75 91.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen