Nieuwsbrief

Actieweek Gezond Binnen (23 - 29 november)

 
Van 23 tot en met 29 november 2015 gaat de tweede editie van de Vlaamse actieweek 'Gezond Binnen' door en zetten we opnieuw het thema 'Ventileren en verluchten' in de kijker.
 
Op de campagnewebsite lees je hoe je de luchtkwaliteit binnen kan verbeteren om te komen tot een gezonde woning. In de menukaart vind je hoe een actie kan organiseren binnen jouw organisatie. Of je nu lokale ambtenaar, sociaal werker, woonconsulent, leerkracht, arts, verzorgende, thuisverpleegkundige... bent, er is zeker iets wat past binnen je werking.

Doe mee met jouw gemeente, organisatie of praktijk!

Klik door naar het inschrijvingsformulier waar je als Lokaal bestuur of organisatie (wzc's, via onderstaand formulier!) materialen kan bestellen, ontlenen en acties aanvragen. Wij registreren  je aanvraag en helpen je nadien verder.

Werk jij in een woonzorgcentrum? Dan kan je genieten van ons uniek aanbod!

Dit jaar heeft Logo Zenneland een uniek aanbod voor de woonzorgcentra, hun personeel en hun bewoners! Logo Zenneland wil zich extra focussen op de senioren in onze regio en hun leefomgeving. We bieden een gratis infosessie aan voor verpleegkundig en onderhoudspersoneel waarbij het belang van een gezond binnenmilieu benadrukt wordt. Bovendien leert het personeel in te gaan op de vaak weigerachtige houding van senioren om regelmatig te verluchten en te ventileren.

Om het belang van deze actie te benadrukken, vonden we Chris Boni bereid om het gezicht van deze regionale campagne te worden. Je kent haar waarschijnlijk wel beter als ‘Yvette Backx’ uit de populaire serie 'Thuis'! Zij zal de ambassadrice zijn voor onze actie rond ‘Gezond binnen'. Opdat elk woonzorgcentrum gemakkelijk met deze campagne aan de slag zou kunnen gaan, hebben we ook extra materialen ontwikkeld die de visibiliteit en de impact verhogen:

  • Een (verwijderbare) raamsticker met de campagneafbeelding en -slogan. Deze raamstickers versterken de boodschap naar de bewoners en hun bezoekers, die op de hoogte worden gebracht van jullie extra inspanningen rond verluchting.
  • Een leuke badge met de campagneafbeelding en -slogan, met dezelfde doelstelling. Bovendien werken ze als een herinnering voor het personeel om extra aandacht te besteden aan verluchten.
  • Een informatieve flyer met tips voor een gezond binnenmilieu, opgefleurd door onze actieweekambassadrice, Chris Boni.
  • Een vorming voor het personeel over een gezond binnenmilieu, met extra aandacht voor de drempels bij ouderen om goed te ventileren en verluchten. Het tijdstip van deze vorming kan in onderling overleg afgesproken worden.

Schrijf je hier snel in voor deze actie! We registreren je aanvraag en helpen je nadien graag verder!

Voor verdere vragen:

Wieland Tilley: wieland@logozenneland.be of 02 582 75 91

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen