Nieuwsbrief

← Vorige

Week van de Valpreventie

In Vlaanderen valt 1 op de 3 65-plussers minstens 1 keer per jaar. Struikelen over het tapijt, je evenwicht verliezen in de tuin… Een val is snel gebeurd. Nog te veel ouderen raken hun zelfstandigheid kwijt door zo een val. Toch kunnen zij en alle gezondheids- en welzijnswerkers rondom hen actie ondernemen om vallen te voorkomen.

Dat doen ze onder andere tijdens de Week van de Valpreventie, eind april. Doe ook mee en zet een actie op poten. Zo sensibiliseer je ouderen, mantelzorgers, gezondheids- en welzijnswerkers en informeer je hen over vallen, valrisico’s en valpreventie.

Voor wie?

Ouderen, mantelzorgers, gezondheids- en welzijnswerkers

Wie kan tijdens de Week van de Valpreventie acties organiseren?

Woonzorgcentra en (zorg)organisaties, lokale dienstencentra, lokale besturen, huisartsen, apothekers…

Hoe werkt het?

Noteer alvast in je agenda: de volgende editie van de Week van de Valpreventie gaat door van 23 tot en met 29 april 2018!

Vind inspiratie en bestel materialen op www.valpreventie.be. Registreer jezelf of je organisatie nu als deelnemer! Neem ook eens een kijkje op de speciale Week van de Valpreventie facebook-pagina, waar je met anderen kan delen welke specifieke activiteiten of initiatieven jij of je organisatie neemt. Post een boodschap, foto, filmpje, ... en maak kans op de award ‘Week van de Valpreventie 2018’!

Contacteer Logo Zenneland voor inspiratie, ondersteuning van acties, of wanneer je deze actie met andere thema's wil combineren.

Wil je meewerken aan de Week van de Valpreventie? Goed idee!

Contacteer lien@logozenneland.be voor meer informatie of bel naar 02 582 75 91.

Materialen

Tentoonstelling: Infoboxen Valpreventie
Educatief materiaal: Elektrokoffer Valpreventie
Campagnemateriaal: Valpreventie
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen