Nieuwsbrief

← Vorige

Wedstrijd Rookvrije Klassen

Wedstrijd Rookvrije Klassen blaast in 2018 fier 20 kaarsen uit. Jaarlijks gaan duizenden jongeren de uitdaging aan om 6 maand rookvrij te blijven of het te worden. Klassen die op het einde van het schooljaar met minstens 90% rookvrij zijn, ontvangen een diploma. Klassen kunnen ook meedoen aan een creatieve opdracht. Met mooie prijzen in het verschiet. 

Dit jaar kregen de klassen de opdracht om een reclameposter of filmpje te maken voor een leven zonder sigaret. De winnaars kan je zien op www.gezondleven.be vanaf 24 mei.

Na 20 jaar Wedstrijd Rookvrije Klassen wordt een opvolger uitgewerkt. Vanaf januari 2019 testen we in enkele pilootscholen in Vlaanderen. Meer informatie en kandidaatstelling op www.gezondleven.be.

Voor wie?

Leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs en uit het buitengewoon secundair onderwijs

Wie kan de wedstrijd organiseren?

CLB, directie, graadcoördinator, leerkrachten

Hoe werkt het?

Gedurende 6 maanden gaan leerlingen de uitdaging aan om rookvrij te zijn en te blijven. Van september tot april registereren klassen 3 keer via de leerkracht van de school die zich hiervoor engageert op www.rookvrijeklassen.be. De klassen die op het einde van deze 6 maanden voor minstens 90% rookvrij zijn, ontvangen een diploma.

De leerlingen kunnen ook deelnemen aan de creatieve wedstrijd: het maken van een affiche, een kunstwerkje, een filmpje,... over roken en de nadelige gevolgen.

Logo Zenneland verspreidt het materiaal om met deze wedstrijd van start te kunnen gaan en op het einde van de wedstrijd voor een extra attentie voor de rookvrije klassen.

Wil je Rookvrije Klassen organiseren op jouw school? Goed idee!

Contacteer lien@logozenneland.be, bel naar 02 582 75 91 of neem alvast een kijkje op www.rookvrijeklassen.be.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen