Nieuwsbrief

← Vorige

Oog voor lekkers! (vroeger Tutti Frutti)

Tutti frutti.pngDat het eten van fruit, groenten en melk gezond is, hoef je niemand meer te vertellen. Iedereen weet het, maar ‘weten’ is nog niet gelijk aan ‘eten’!
 
Daarom werd het initiatief Oog voor Lekkers genomen: een project rond groenten, fruit en/of melk op school. Het principe is eenvoudig: op een vaste dag in de week eten de leerlingen samen een lekker stuk fruit/groente en/of drinken een glas melk als tussendoortje. De vaste fruit-/groentedag en/of melkdag vormt bovendien het aanknopingspunt voor een bredere werking rond gezonde voeding in de les en op school (in het kader van het gezondheidsbeleid).
 
De Vlaamse overheid wil de krachten bundelen en streeft naar leerlingen die ‘het maken van gezonde keuzes’ de normaalste zaak van de wereld vinden. Dankzij Europese en Vlaamse subsidies en met steun van de groente-, de fruit- en de zuivelsector kunnen scholen gedurende 10 of 20 weken genieten van een financiële ondersteuning.

Doel van het project

Kinderen en jongeren meer groenten en fruit doen eten en meer melk drinken.

Deelnemen

Via www.oogvoorlekkers.be vind je de informatie die jouw school zonder administratieve overlast op weg helpt naar een gezond wekelijks fruit-, groente- of melkmoment. Zo heeft jouw school meteen een goedkope, maar kwalitatieve oplossing voor een 'gezonde voeding'-beleid.

Voor wie?

Klassen uit het basis onderwijs en BuSO
>> Vraag een subsidie aan

Schrijf jouw school in

Ook jouw school kan zich van 4 september tot en met 21 september online inschrijven op www.oogvoorlekkers.be

Educatief materiaal

Op zoek naar educatief materiaal voor in de klas? Bekijk dan zeker ons aanbod aan lesmateriaal!  Schrijf je in voor de Oog voor Lekkers-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven bij de ontwikkeling van nieuw educatief materiaal.

>> Inschrijven Oog voor Lekkers-nieuwsbrief

Hoe werkt het?

  • Inschrijven kan elk jaar opnieuw via de site www.fruit-op-school.be in de periode die jaarlijks vermeld wordt in onze actiekrant;
  • In het tweede trimester is de kalenderwedstrijd een extra motivatuie om samen fruit te eten;
  • Geregistreerde Tutti Frutti scholen kunnen beroep doen op de Europese subsidie. Hiervoor moet je als school een erkenningsaanvraag ‘schoolfruit’ indienen bij het Agentschap voor Landbouw en Visserij.
  • Geregistreerde Tutti Frutti scholen ontvangen een welkomstpakket met Jommeke-affiches, wedstrijdkalenders, stickers en enkele handige fruit-gadgets!

Wens je deel te nemen aan de Tutti Frutti actie? Goed idee!

Neem contact op met Natalie Verhelle via email (natalie@logozenneland.be) of bel naar 02 582 75 91.

Materialen

Educatief materiaal: Elektrokoffer Voeding & Beweging
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen