Nieuwsbrief

← Vorige

Griepvaccinatiecampagne. Voor bevolking en zorgverleners

Griep treft elke winter 1 op 10 mensen. Bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Een jaarlijkse griepprik biedt de beste kans om zonder de ziekte de winter door te komen.

Vanaf half oktober is het vaccin beschikbaar. De ideale periode om je te laten inenten tegen griep is tussen half oktober en half november. Voor risicogroepen wordt het vaccin voor bijna de helft terugbetaald. Voor mensen in woonzorgcentra is het griepvaccin gratis.

Voor wie?

De griepvaccinatiecampagne richt zich ieder jaar op specifieke doelgroepen:

  • Bevolking, (65-plussers, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen: diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren)
  • Gezondheidswerkers

Wat kan jij doen?

1. Informeer de inwoners van je gemeente en bewoners of patiënten van je zorginstelling.

Gebruik daarvoor het campagnemateriaal: Laat griep deze winter in de kou staan. Wil je folders of affiches bestellen voor je gemeente, woonzorgcentrum, ziekenhuis, kabinet...?

Bestel hier je gratis pakket om de bevolking te informeren.
(In juli bestellen, betekent levering begin september 2017.)

Download hier (of bestel hierboven via het bestelformulier):

een artikel voor je gemeenteblad of website (korte versie / langere versie), een kruiswoordraadsel rond griep voor je gemeenteblad of website, een uitnodigingsbrief voor vaccinatie naar 65+, een reeks facebook berichten of maak gebruik van de e-mailbanner in je communicatie.

2. Motiveer je personeelsleden om zich te laten vaccineren: hou griep uit je team!

Gebruik daarvoor het campagnemateriaal: Bescherm Yvette, hou griep uit je team en bereid de griepcampagne nu al voor in jouw instelling.

Wist je dat slechts één op twee personeelsleden in ziekenhuizen en woonzorgcentra zich jaarlijks laat vaccineren tegen griep? De Vlaamse overheid wil dat aantal tegen 2020 verhogen tot 80%. De medewerkers van je zorginstelling lopen niet alleen een groot risico om griep te krijgen, maar ook om patiënten of bewoners te besmetten. Als directeur, ziekenhuishygiënist of arts heb je hier een niet te onderschatten voorbeeldfunctie.

Bestel hier je GRATIS pakket om je team te motiveren.
(In juli bestellen, betekent levering begin september 2017.)

3. Motiveer je team! Ga voor goud!

certificaten griepvaccinatieVerdien een certificaat dat laat zien hoe goed jouw instelling beschermd is tegen griep. Zijn meer dan 80% van je medewerkers gevaccineerd, dan verdien je een gouden certificaat. Zilver is voor instellingen die meer dan 70% behalen en wie meer dan 60% behaalt kan pronken met een bronzen certificaat. Kijk op de website voor alle info.

4. Informeer de inwoners van de gemeente of je team met een infostand of tentoonstelling

Logo Zenneland beschikt over een aantrekkelijke en toegankelijke tentoonstelling over vaccinatie. Deze kan gratis uitgeleend worden. Daarnaast zijn er banners en elektrokoffers (ludiek en interessant) die een (onbemande) stand kunnen aankleden.Contacteer hiervoor natalie@logozenneland.be.

Wens je deze griepcampagne nog meer onder de aandacht te brengen? Dat kan!

Contacteer Natalie Verhelle voor meer informatie (natalie@logozenneland.be – 02 582 75 91).

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen