Nieuwsbrief

← Vorige

Goed-gevoel-stoel

1 op de 7 mensen in onze maatschappij heeft het moeilijk, iedere dag. Ze ervaren problemen met geld, gezondheid, erbij horen, werk vinden, goed wonen… De ‘Goed-gevoel-stoel’ helpt maatschappelijk kwetsbare mensen met het versterken van hun mentale veerkracht. Het traject is een laagdrempelige manier om met lotgenoten aan een goed gevoel te werken en het vast te houden. ‘Goed-gevoel-stoel’ staat symbool voor ‘Geef je goed gevoel een stevige stoel’ en is de verzamelnaam voor 3 bijeenkomsten. Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. Een Goed-Gevoel-Stoel helemaal op maat voor sociale economiebedrijven. 

Voor wie?

Maatschappelijk kwetsbare mensen

Wie kan de ‘Goed-gevoel-stoel’ organiseren? 

Lokale besturen, organisaties en verenigingen, begeleiders van kansengroepen… iedereen die werkt met maatschappelijk kwetsbare mensen zoals verenigingen waar armen het woord nemen, welzijnsschakels, OCMW, buurthuizen of wijkgezondheidscentra. Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. 

Hoe werkt het?

Tijdens 3 praatsessies leert de groep de goed-gevoel-stoel kennen. De 4 poten van de stoel vertegenwoordigen elk een manier om net als een stoel stevig op je poten te staan: 

  • je kan hulp en steun zoeken;
  • jezelf beschermen;
  • jezelf goed doen;
  • jezelf graag zien.

Na deze sessies volgen een reeks goed-gevoel-acties in groep.

Logo Zenneland heeft een stoel en koffer ter beschikking met alle materialen die een lesgever nodig heeft. Logo Zenneland helpt geïnteresseerde organisaties of lokale besturen bij het zoeken en contacteren van lesgevers. De praktische organisatie en verdere opvolging gebeurt best via een werkgroep, maar Logo Zenneland kan een trekkersrol spelen.

Wil je een Goed-gevoel-stoel sessie organiseren? Goed idee!

Contacteer Lien Sergooris via lien@logozenneland.be of bel naar 02 582 75 91.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen