Nieuwsbrief

← Vorige

Gezonde kamptips voor jeugdverenigingen

Als lokaal bestuur kan je de jeugdverenigingen ondersteunen met een vorming 'Gezond Buiten'. Met een quiz, filmpjes en tips bereid je hen voor op een geslaagd zomerkamp. Meerdere onderwerpen komen aan bod: 'Teken', 'Hitte, ozon en zon', 'Reuzenberenklauw', ... De vorming is op maat van de jeugdbewegingen en een aanrader voor elke kampleiding! Deelnemers krijgen per thema een steekkaart die best bewaard wordt in de EHBO-koffer op kamp.

  • Op de steekkaart ‘Eerste hulp bij een tekenbeet’ staat waarom een tekenbeet gezondheidsrisico’s inhoudt, hoe een teek en tekenbeet eruitzien, hoe de teek correct wordt verwijderd, welke gezondheidsklachten na een tekenbeet kunnen optreden en enkele tips voor opvolging.
  • Op de steekkaart ‘Eerste hulp bij een reuzenberenklauw’ lees je waarom de reuzenberenklauw gezondheidsrisico’s inhoudt, hoe je reuzenberenklauw herkent, welke gezondheidsklachten kunnen optreden en wat te doen in geval van contact.
  • Op de steekkaart ‘Eerste hulp bij hitte en ozon’ lees je waarom hitte en ozon gezondheidsrisico’s inhouden, welke gezondheidsklachten kunnen optreden, wat te doen in geval van hitte uitputting en hitteslag.

Leiding, verantwoordelijke of jeugdconsulent?: Vraag de vorming aan!

Voor wie?

Jeugdverenigingen

Wie kan een vorming aanvragen?

Lokale besturen, jeugdverenigingen

Meer info?

Contacteer emilie@logozenneland.be voor meer info of bel naar 02 582 75 91.

 

Vond je dit interessant? Dan zijn deze projecten misschien ook iets voor jou:

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen