Nieuwsbrief

← Vorige

Zilverwijzer

Het leven zit vol uitdagingen, ook op oudere leeftijd. Pensionering, verlies van familie of vrienden, ziekte, kleinkinderen, meer tijd voor jezelf, mantelzorg… Weerbaar zijn en blijven is belangrijk voor een goede levenskwaliteit. Maar hoe doe je dat?

Hoe help je ouderen om mentaal sterk in het leven te staan? Zilverwijzer is een traject van 6 sessies waarbij 60-plussers onder professionele begeleiding leren omgaan met de uitdagingen van het ouder worden.

Voor wie? 

Senioren vanaf 60 jaar

Wie kan Zilverwijzer organiseren?

Organisaties die werken met en voor senioren: lokale besturen, OCMW’s, seniorenverenigingen, dagcentra, dienstencentra en andere organisaties die senioren bereiken

 

Hoe werkt het?

Zilverwijzer bestaat uit een reeks praatsessies voor 60-plussers waarbij de eigen inbreng van de deelnemers voorop staat. In een groep van max. 10 personen delen deelnemers ervaringen en tips voor een gezonde mentale veerkracht. Dezelfde groep kiest na de eerste sessie hoeveel en welke sessies er nog zullen volgen. Er zijn 6 sessies die telkens ingaan op een specifiek thema.

Logo Zenneland helpt geïnteresseerde organisaties of lokale besturen bij het zoeken en contacteren van lesgevers. De praktische organisatie en verdere opvolging gebeurt best via een werkgroep. Logo Zenneland kan hierbij een trekkersrol spelen.

Praktisch

  • Duurtijd: 2 uur per sessie.
  • Min. 15 deelnemers
  • € 120 per sessie + verplaatsingsonkosten

 

 

Meer info

Contacteer Lien Sergooris via lien@logozenneland.be of 02 582 75 91.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen