Nieuwsbrief

← Vorige

Zilverwijzer

Het leven zit vol uitdagingen, ook op oudere leeftijd. Pensionering, verlies van familie of vrienden, ziekte, kleinkinderen, meer tijd voor jezelf, mantelzorg. Weerbaar zijn en blijven is belangrijk voor een goede levenskwaliteit. Maar hoe doe je dat?

Hoe help je ouderen om mentaal sterk in het leven te staan?

Op het einde van de basissessie ‘Oud is niet oud’ kiezen de senioren hoeveel en welke van de 5 vervolgsessies ze willen. Voor jou als organisatie geen evident parcours. Voor senioren werkt deze formule het best. In Zilverwijzer zijn zij de ervaringsdeskundigen. Zij staan op de eerste plaats en zij bepalen waar ze verder willen op inzetten. Een professionele begeleider leert hen omgaan met de uitdagingen van het ouder worden.

Boek de basissessie en voorzie middelen voor 5 extra sessies. Help senioren zich goed in hun vel voelen. Help hen omgaan met de uitdagingen van het ouder worden: gezondheid, rouw en verlies, tijd nemen voor jezelf, eenzaamheid, een veranderende wereld.

Er is ook een aangepaste Zilverwijzer voor woonzorgcentra beschikbaar.

Voor wie? 

Senioren vanaf 60 jaar

Wie kan Zilverwijzer organiseren?

Organisaties die werken met en voor senioren: lokale besturen, OCMW’s, seniorenverenigingen, dagcentra, dienstencentra en andere organisaties die senioren bereiken.

Waarom?

Senioren staan voor veel uitdagingen. Ze krijgen af te rekenen met beeldvorming. Ze zien mensen gaan. Die uitdagingen maken het moeilijk om je goed in je vel te voelen.

Hoe werkt het?

Zilverwijzer bestaat uit een reeks praatsessies voor 60-plussers waarbij de eigen inbreng van de deelnemers voorop staat. In een groep van max. 10 personen delen deelnemers ervaringen en tips voor een gezonde mentale veerkracht. Dezelfde groep kiest na de eerste sessie hoeveel en welke sessies er nog zullen volgen. Er zijn 6 sessies die telkens ingaan op een specifiek thema.

Logo Zenneland helpt geïnteresseerde organisaties of lokale besturen bij het zoeken en contacteren van lesgevers. De praktische organisatie en verdere opvolging gebeurt best via een werkgroep. Logo Zenneland kan hierbij een trekkersrol spelen.

Praktisch

  • Duurtijd: 2 uur per sessie.
  • Min. 15 deelnemers
  • € 120 per sessie + verplaatsingsonkosten

 

 

Meer info

Contacteer Lien Sergooris via lien@logozenneland.be of 02 582 75 91.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen