Nieuwsbrief

Woon gezond, kiest bewust!

Wist je dat de lucht in je woning meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht? Zonder dat je het beseft, vervuil je de lucht binnen door de producten die je gebruikt of nieuwe materialen die je in huis haalt. Daarom is het thema van de actieweek Gezond Binnen dit jaar: Woon gezond, kies bewust. Hoe ga je gezond om met schoonmaak-, klus- of verbouwproducten? En hoe verlucht je je huis op een correcte manier?

Help ons om de boodschap uit te dragen!  Zet tijdens de actieweek het belang van gezond wonen en bewuste keuzes extra in de kijker en toon hoe mensen werk kunnen maken van een gezonde woning.

1) Verspreid mee het communicatiemateriaal (artikels, banners, flyers, infofiches...) op je website, informatieblad,...

2) Organiseer een infosessie voor je inwoners, leden,... rond het thema gezondheid en milieu. Logo Zenneland geeft gratis infosessies of vormingen. Een kleine greep uit ons aanbod:

  • Proper thuis. In deze infosessie ligt de nadruk op het gezond en veilig omgaan met schoonmaakproducten en pesticiden in de woning. Aan de hand van een productenbox wordt ingezoomd op het lezen van etiketten. Deelnemers krijgen handige tips om zelf gezondere keuzes te maken. Deze vorming is bedoeld voor professionelen die werkend rond wonen of regelmatig aan huis komen. Surf naar www.logozenneland.be/properthuis voor meer informatie.

     
  • Gezond binnen, klein beginnen. Deze workshop richt zich meer op de kinderopvang, onthaalouders,… We beantwoorden vragen zoals “Hoe verlucht je op de juiste manier? Wat met vochtproblemen en hoe ga je om met schimmels? Welke poetsproducten gebruik je beter niet?”. Surf naar www.logozenneland.be/gezondbinnenkleinbeginnen voor meer informatie.

     
  • Passief roken. Infosessie over meeroken en hoe je als zorgverlener kan reageren op weerstanden en misverstanden van ouders die binnen roken. Voor professionelen uit de eerstelijn, zorg en welzijn.

Schiet mee in actie en contacteer medisch milieukundige Emilie De Witte (emilie@logozenneland.be) om een vorming aan te vragen.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen