Nieuwsbrief

← Vorige

Werelddag zonder tabak

Elk jaar is er op 31 mei de Werelddag zonder Tabak. Dat is het moment om burgers te sensibiliseren over de gevolgen van roken. Want onderzoek heeft aangetoond dat massale belangstelling op een piekmoment, zoals de werelddag, werkt.

De Werelddag zonder Tabak is traditioneel een moment om stil te staan bij de gevolgen van roken. Ruim de helft van de mensen die blijven roken, sterft aan de gevolgen hiervan. Rokers sterven gemiddeld ongeveer 10 jaar eerder dan niet-rokers.

Voor wie?

Rokers en ex-rokers, niet-rokers

Wie kan actie nemen op de Werelddag zonder Tabak?

Lokale besturen, OCMW’s,  CLB’s, scholen, huisartsen, apothekers, welzijnsorganisaties, bedrijven…

Hoe werkt het?

  • Op 31 mei kan je als bestuur of organisatie een belangrijke rol spelen om acties op te zetten rond tabakspreventie.
  • Maak bijvoorbeeld jouw plein/straat/dorp/gemeente/jeugdclub/bedrijf... voor 1 dag rookvrij. Vraag aandacht voor roken in de buurt van kinderen. Laat kunstenaars werken rond dit thema. Geef een infosessie over de rookstopcursus...
  • Elk jaar wordt er materiaal ontwikkeld rond dit thema. Vaak is dit materiaal gekoppeld aan een bepaald aspect van roken of een specifieke doelgroep.
  • Neem dus contact op met het Logo om te kijken of jouw idee past in ons aanbod of neem gerust een kijkje in onze materialenbank.
  • Logo Zenneland kan ook ondersteuning bieden bij het opzetten van acties rond 31 mei, vooral door te inspireren en het aanreiken van good practices. 

Wil je een sensibiliseringsproject organiseren op 31 mei rond roken en tabak? Goed idee!

Contacteer lien@logozenneland.be of bel naar 02 582 75 91.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen