Nieuwsbrief

← Vorige

Rookstopcursus in groep

Rookstop in groep

Sommige rokers stoppen zonder hulp of vragen advies aan hun huisarts of apotheker. Voor anderen werkt een groepscursus beter.

Een rookstopcursus in groep brengt 10 à 15 mensen samen die de sigaret vaarwel willen zeggen. Tijdens 8 bijeenkomsten werken ze naar hun rookstopdag toe. Een tabakoloog begeleidt hen daarbij. Het contact met lotgenoten zorgt voor een extra duwtje in de rug. Want stoppen met roken is voor sommigen eenvoudiger als ze samen met anderen de stap kunnen zetten. Professionele begeleiding en het contact met de groep zorgen voor bijkomende motivatie.

Voor wie?

Rokers die in groep willen stoppen

Wie kan een rookstopcursus in groep organiseren?

Lokale besturen, OCMW’s, CLB’s, scholen, huisartsen, welzijnsorganisaties, bedrijven…

Hoe werkt het?

  • Een rookstopbegeleider legt aan de hand van een infosessie het verloop van de rookstopcursus uit. Geïnteresseerden kunnen nadien nog steeds kiezen om deel te nemen.
  • De cursus bestaat uit een aantal sessies waarin gewerkt wordt aan enerzijds de motivatie van de stoppers en anderzijds de obstakels die het hen moeilijk maken. Er wordt samen naar een definitieve stopdag gewerkt, al dan niet met farmaceutische ondersteuning.
  • De cursus organiseer je zelf. Logo Zenneland reikt wel een pool aan van mogelijke rookstopbegeleiders in de regio. Bovendien kan je bij Logo Zenneland terecht voor heel wat sensibiliseringsmateriaal en voor de opmaak van een folder en/of affiche.

Wil je een rookstopcursus organiseren? Goed idee!

Contacteer lien@logozenneland.be voor meer informatie of bel ons op 02 582 75 91.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen