Nieuwsbrief

Nog 1 op 4 mensen te overtuigen!!

Maart is de internationale maand van de strijd tegen dikkedarmkanker: het ideale moment om mensen te sensibiliseren voor het gratis bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker van de Vlaamse overheid.

Mensen tussen 55 en 75 jaar oud worden om de twee jaar uitgenodigd om deze simpele test thuis uit te voeren. Twee weken nadien krijgen ze hun resultaat dat al dan niet moet worden opgevolgd. Met deze gratis stoelgangtest wil men kanker vroegtijdig opsporen en poliepen ontdekken voor ze kunnen ontaarden in kanker. 1 op 4 aangeschrevenen doet (nog) niet mee en willen we - met jullie hulp - overtuigen om dat in de toekomst wel te doen.

Het Centrum voor Kankeropsporing zal in maart haar mediacampagne starten op televisie en in de gedrukte media. We danken jullie bij voorbaat om dit initiatief te ondersteunen!

Voor meer informatie, bestellen van materialen en inspiratie kan je altijd bij Ruth terecht via ruth@logozenneland.be of 02 582 75 91.
 

Jij kan ons als gemeente, OCMW, organisatie of bedrijf helpen om mensen te informeren.

  • Verspreid informatie onder de bevolking.  Zorg dat jullie affiches, folders en bladwijzers verspreid liggen aan de loketten, in de bib, bij de apotheker, in de winkels etc...
  • Zet een artikel in je gemeenteblad en op de website.
  • Zet de emailbanner over het bevolkingsonderzoek onderaan in je email of op de homepage van je website gedurende de maand maart.
  • Organiseer een informatieavond met plaatselijke seniorenraden en/of -verenigingen.
  • Gebruik de roll-up banner als aandachtstrekker voor bijeenkomsten van senioren en de elektrokoffers om op een zeer toegankelijke en speelse manier mensen te informeren.
  • Gebruik ons ludiek materiaal van 'Dikkedarmkanker? De pot op!' We hebben voor elke gemeente 200 rolletjes gratis promotioneel WC-papier en folders. We hebben ook een demokit en een fotopaneel/selfiebord dat kan ontleend worden.
  • Zet deze beeldschermpancarte op het scherm in de wachtzalen.
  • Of toon een animatiefilmpje dat het belang van de stoelgangtest onderstreept.
Alle materialen vind je ook  via deze twee links:

 

 

Maart - strijd tegen dikkedarmkanker
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen