Nieuwsbrief

← Vorige

Inleefweek Armoede

Zelf ervaren hoe het is om te leven met een beperkt budget.
Daar gaat het om tijdens de Inleefweek Armoede van 21 tot en met 27 oktober.
Verschillende gemeenten en organisaties kunnen hier samen hun schouders onder zetten. Iedereen kan zich inschrijven: gezinnen, alleenstaanden, studenten, ...

Een op de zeven inwoners van Halle-Vilvoorde wordt geboren in een kansarm gezin.

 “Als je een goed inkomen hebt, is het niet evident om je voor te stellen hoe het is om dagelijks te moeten knokken om de eindjes aan elkaar te knopen.”, zegt Nele van Archeduc. “Daarom slaan verschillende gemeenten, organisaties en verenigingen de handen in elkaar voor de Inleefweek Armoede Halle-Vilvoorde. Zo willen we mensen die in armoede leven een hart onder de riem steken én de problematiek bespreekbaar maken voor iedereen.”

Voor wie?

Gemeentebesturen en OCMWs, organisaties die werken rond en met mensen in armoede

Wie kan deelnemen?

Om levensecht te ervaren hoe het is om rond te komen met een beperkt budget, kan je meedoen aan de Inleefweek Armoede. Je leven kan zijn gewone gang gaan (werk, school, vrije tijd, …), maar je krijgt een beperkt budget en enkele realistische situaties voorgeschoteld. Aan jou om daar creatief mee om te gaan! Kijk ook even naar de facebookpagina van Inleefweek Armoede en lees de ervaringen van vorige deelnemers.

Inleefweek Armoede 2017: dit jaar doen de gemeenten Sint-Pieters-Leeuw en Ternat en de Stad Halle mee aan dit project. Gezinnen uit deze gemeenten kunnen zich op deze link inschrijven.

i.s.m. De Inleefweek Armoede wordt georganiseerd door de huizen van het kind van Sint-Pieters-leuw, Halle & Ternat, OCMW Ternat, Halle & Sint-Pieters-Leeuw, CAW/JAC Halle-Vilvoorde, RISO Vlaams Brabant, LOGO Zenneland en Archeduc.

Heb je geen e-mail, of wil je liever telefonisch inschrijven? Dat kan!
Bel even naar Nele op 02 451 61 89.

Wens je als gemeente/OCMW deel te nemen aan de volgende Inleefweek Armoede? Goed idee!

Contacteer ons!

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen