Nieuwsbrief

← Vorige

Gezondheidsrally in de gemeente

gezondheidsrally.jpg

Voorlopig wordt deze methodiek niet meer aangeboden wegens de totale herziening van de actieve voedingsdriehoek op 19 september 2017. De gezondheidsrally is hier immers op gebaseerd. De initiatiefnemer en partners bekijken verder of en wanneer deze methodiek aangepast zal worden. 

De Gezondheidsrally is een actieve fiets- of wandeltocht doorheen de gemeente, met de actieve voedingsdriehoek als kapstok. Noem het gerust een gezonde zoektocht. Op bepaalde plaatsen in de gemeente hangen pancartes met quizvragen over de actieve voedingsdriehoek op. Deelnemers doorlopen het wandel- of fietsparcours om de verschillende quizvragen op te lossen.

Mensen die weten wat gezonde voeding is, maken ook sneller de gezonde keuze. De Gezondheidsrally probeert op een leuke manier die kennis over gezonde voeding bij te brengen. Omdat gezonde voeding en beweging onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, wordt ook beweging hieraan gekoppeld.

Voor wie?

Kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen

Wie kan de gezondheidsrally organiseren?

Gemeenten, OCMW’s, lokale dienstencentra...

Hoe werkt het?

  • 9 affiches worden opgehangen op een uitgestippeld parcours of wandelroute;
  • De deelnemers krijgen bij de start een informatieboekje en invulformulier mee om de vragen te beantwoorden;
  • De organisator krijgt 'Vraag & Antwoord' van Logo Zenneland.

Je kan uiteraard een prijs aan de Gezondheidsrally koppelen, bijvoorbeeld een cadeaubon, een fruitmand, een ontbijtmand, een fitnessabonnement… De organisator zorgt voor een wandelroute of parcours, het ophangen van de affiches, nakijken van de antwoorden en eventueel voor een prijs.

Kies de Gezondheidsrally die bij jou past!

  • De 'Klassieke' Gezondheidsrally. Je kan de Gezondheidsrally en 10.000 stappen makkelijk aan mekaar linken.
  • Via de sportdienst kan je een speciale gezondheidsrally aanvragen voor senioren bij BLOSO (ikv Sportelen). Bloso stuurt je dan al het nodige materiaal op.
  • Voor de actie ‘Met belgerinkel naar de winkel’ werd ook een gezondheidsrally opgemaakt, om op te hangen bij de deelnemende handelaars.

Wil jij een Gezondheidsrally organiseren? Goed idee!

Neem contact op met Natalie Verhelle via email (natalie@logozenneland.be) of bel naar 02 582 75 91.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen