Nieuwsbrief

← Vorige

Educatief pakket 'Wild van Water'

‘Wild van water’ is een educatief pakket dat leerlingen leert meer water te drinken en voldoende en op een natuurlijke wijze te plassen. Het pakket bevat onder andere werkbladen, vertelplaten over de wereld van Wies en Warre en een heleboel tips die bruikbaar zijn op school of thuis.

Voor wie?

Kleuterschool en lager onderwijs

Wie kan hiermee aan de slag?

Leerkrachten

Hoe werkt het?

  • Directies ontvangen een wegwijzer met een zelfanalyse-instrument en tips voor een gezond drink- en plasbeleid.
  • Een affiche helpt de aanbevelingen zichtbaar maken in de school en/of in de klas.
  • Pictogrammen voor de waterpunten en sanitaire voorzieningen stimuleren het water drinken en een correct gebruik van de voorzieningen.
  • De kit voor kleuteronderwijs en de kits voor eerste, tweede en derde graad lager onderwijs bieden leerkrachten basisinformatie over de drink- en plasbehoeften van kinderen.

Een voorleesboek met vertelplaat introduceert de jonge leerlingen in de wondere wereld van Wies en Warre. De liedjes voor kleuters en het lied voor lager onderwijs leren de kinderen naar toilet gaan en genieten van water. Voor ouders zijn informatie en advies uitgewerkt in een ouderbrief, een ouderboekje en een wegwijzer voor ouderverenigingen.

Het Wild van Water pakket kan je gratis ontlenen bij Logo Zenneland.

Wens je met Wild van Water te werken? Goed idee!

Bezoek www.wildvanwater.be, neem contact op met Natalie Verhelle via email (natalie@logozenneland.be) of bel naar 02 582 75 91.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen