Nieuwsbrief

Bever is de actiefste gemeente van Vlaanderen!

De gemeente Bever is de winnaar van de ‘10.000-stappenclash’, een stappencompetitie tussen de inwoners van de Vlaamse gemeenten. Zemst zette de meeste stappen van Vlaanderen. Van 30 april tot 28 mei namen 110 Vlaamse gemeenten het al stappend tegen elkaar op. Doel van de wedstrijd? Om het meest stappen zetten, en dus de Vlaming aanzetten tot meer beweging.

Bever kampioen van de 10.000-stappenclash

Bij het bepalen van de winnaar werd rekening gehouden met het totaal aantal stappen in verhouding tot het aantal volwassen inwoners van de gemeente. Op die manier hadden kleinere gemeenten evenveel kans om de winst binnen te halen. En zo geschiedde. Met een totaal van 31.551.429 stappen (13,023 km/inwoner) kaapte Bever de overwinning weg en sleepte daarmee de titel ‘actiefste gemeente van Vlaanderen’ in de wacht. Bever versloeg de gemeenten Halen (6,410 km/inwoner) en Meeuwen-Gruitrode (5,469 km/inwoner) die respectievelijk tweede en derde eindigden.

De voormalige regionale kampioen van de 10.000-stappenclash Zemst liet zich ook dit jaar van zijn sportiefste kant zien. De Zemstenaars zetten onder leiding van schepen Dirk van Roey samen maar liefst 95.135.714 stappen. Een indrukwekkend resultaat en meteen ook het hoogste aantal stappen van heel Vlaanderen!

Bever en Zemst namen zo de leiding van een groep van 8 gemeenten in de regio Halle-Vilvoorde die zich in de top 15 stapten van deze wedstrijd. Dat is de helft van de gemeenten in deze regio die zich inschreven voor de 10.000-stappenclash. Regio Zenneland* wordt daardoor met grote voorsprong de actiefste regio in Vlaanderen.

Het verloop van de wedstrijd regionaal: stappen per volwassen inwoner

Algauw betonneerde Bever, die voor de eerste keer deelnam, zich op de 1ste plaats om daar te blijven gedurende de hele wedstrijd. Er was een continue strijd tussen de gemeenten Zemst, Affligem en Merchtem voor de 2de, 3de en 4de plaats. Uiteindelijk behaalde Affligem de 2de plaats met 226 actieve deelnemers die samen 72.624.286 stappen zetten. Merchtem behaalde een fantastische 3de plaats met een wandeling heen en terug naar Rio en Zemst behaalde de 4de plaats in onze regio. Ternat, ook een nieuwkomer in de rij, zette zijn beste beentje voor. Zij daagden de andere TARL gemeenten (Affligem, Roosdaal en Liedekerke) uit. Samen hebben ze tegen elkaar gefietst, gezwommen, gelopen en gestapt. Ternat behaalde zo een mooie 5de plaats! In Lennik gaven burgemeester en schepenen het goede voorbeeld door hun schepencollege in de fitness te houden. Dat motiveerde Lennik om uiteindelijk de 6de plaats te behalen. In de vorige 10.000-stappenclash telde de gemeente Herne 2 deelnemers. Dit jaar deden er 58 mensen mee die Herne naar de 7de plaats stapten. Kapelle-op-den-Bos vertienvoudigde haar aantal deelnemers. Ze stegen van 2 miljoen stappen naar bijna 26 miljoen stappen en een mooie 8ste plaats. Pepingen, Galmaarden, Gooik, Roosdaal, Liedekerke, Vilvoorde, Kraainem en Beersel sluiten het rijtje af.

Mooie prijs

De gemeente Bever ontvangt een geldprijs van 2.000 euro, geschonken door VIGeZ en de Vlaamse Logo’s, waarmee ze initiatieven kan opzetten om de gezondheid van haar inwoners te bevorderen.

Logo Zenneland en RINGtv delen samen ook regionale prijzen uit:

  • De prijs voor de warmste actie gaat naar Hilde De Coster uit Merchtem. Zij gebruikte de 10.000-stappenclash als fysieke voorbereiding voor haar wandel- en fietstocht voor Think Pink.
  • De prijs voor de origineelste actie werd verkozen via facebook. De winkelactie van Affligem waarbij lokale handelaars mensen aanzetten om kleine boodschappen te voet of met de fiets te doen, sprak duidelijk aan.
  • Zemst viel naast het meeste aantal actieve deelnemers en dus ook de meeste stappen ook in de prijzen voor de beste communicatie en aanmoediging naar de inwoners via social media.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen