Nieuwsbrief

← Vorige

10-daagse Geestelijke Gezondheid 2019

Krijgt Vlaanderen in oktober weer een mentale opkikker? Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Tien dagen waarin we extra stilstaan bij het belang van een goede veerkracht. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, kleine of grote tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Onder het motto ‘Samen Veerkrachtig’ nodigen we je uit om een actie te organiseren die aanmoedigt tot het verhogen van de veerkracht.

Met de nieuwe inspiratielijst krijg je alvast enkele ideeën om zelf aan de slag te gaan rond geestelijke gezondheid en veerkracht binnen jouw organisatie/gemeente. Het aanbod bestaat uit promomaterialen, leuke eenvoudige activiteiten, en enkele uitdagende acties!

Voor wie?

Jongeren, volwassenen, ouderen, werknemers en kansengroepen.

Wie kan ermee aan de slag?

Alle organisaties die willen werken aan geestelijke gezondheid en veerkracht.

Waarom?

1 op 4 Vlamingen krijgt ooit te maken met ernstige psychische problemen. Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of over psychische stoornissen, mensen durven er moeilijk over te praten. Dit taboe beïnvloedt het leven van mensen met een psychische kwetsbaarheid en dat van hun naasten. Het heeft invloed op hun herstel, hun terugval, hun welbevinden. De 10-daagse is het uitgelezen moment om mensen bewust te maken van het belang van een goede geestelijke gezondheid.

Wens je actie te ondernemen? Goed idee!

Contacteer dan eerst Lien Sergooris (lien@logozenneland.be of 02 582 75 91) om samen de juiste actie voor jou vorm te geven. Zij inspireert je met de beste ideeën en projecten uit onze regio, aangepast aan jullie noden en wensen. Je kan ook bij haar terecht om (gratis) materialen te bestellen.

Wij kozen ervoor om dit jaar, tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid, één actie centraal te zetten zodat we in heel Vlaanderen dezelfde boodschap uitdragen. We willen van 1 tot 10 oktober zoveel mogelijk spreuken in het straatbeeld, in etalages en op vensters zien verschijnen. Spreuken die het belang van een geestelijke gezondheid in de kijker zetten: fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen, quotes van bekende of lokale helden … Doe je mee? Download dan hier de communicatiekit om specifiek deze actie bekend te maken.

Wens je een andere actie te ondernemen? Bekijk dan zeker onze gratis inspiratielijst en gebruik onze communicatiekit om de 10-daagse Geestelijke Gezondheid bekend te maken.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen