Nieuwsbrief

← Vorige

Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker

Mannen en vrouwen van 51 tot en met 74 jaar kunnen zich om de 2 jaar gratis laten screenen op dikkedarmkanker door deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Ze krijgen een uitnodiging per post met een afnameset voor een stoelgangstest.

Voor wie?

Mannen en vrouwen van 51 tot en met 74 jaar

Wie kan informeren over het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker?

Lokale besturen, OCMW’s, huisartsen, welzijnsorganisaties…

Waarom?

Elk jaar krijgen meer dan 6500 Vlamingen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben. Bij het ontstaan van dikkedarmkanker heb je eerst geen klachten. Daardoor wordt de ziekte vaak pas laat ontdekt. Het is daarom belangrijk om dikkedarmkanker op te sporen vóór je klachten hebt. Dikkedarmkanker en de voorlopers ervan kunnen met een stoelgangtest vroegtijdig worden opgespoord. De behandeling is dan meestal minder zwaar en je hebt meer kans om te genezen.

Mag het iets meer zijn?

Doe meer dan informeren en zet het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker in de kijker in jouw gemeente of organisatie! Bekijk ons aanbod van acties en projecten:

Tip: In maart krijgt dikkedarmkanker wereldwijd de aandacht. Het ideale moment om je doelgroep aan te sporen om deel te nemen aan het dikkedarmonderzoek.

Contacteer Ruth Vyverman via ruth@logozenneland.be of 02 582 75 91 voor inspiratie, ondersteuning en materialen!
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen