Nieuwsbrief

← Vorige

Bewegen Op Verwijzing

Je wil meer mensen in bewegen brengen dankzij persoonlijke coaching te organiseren? Dan komt Bewegen Op Verwijzing als geroepen. Een Bewegen op Verwijzing-coach stimuleert mensen om meer te bewegen met een beweegplan en consultaties. Dankzij een netwerk wordt de Bewegen Op Verwijzing-coach ondersteund.

Voor wie?

Alle volwassenen die te weinig bewegen of te vaak lang zitten.

Wie kan Bewegen Op Verwijzing organiseren?

Lokale besturen, huisartsenkring, gezondheids- en welzijnszorg, aanbieders van laagdrempelig beweegaanbod en organisaties die kwetsbare groepen bereiken werken samen om Bewegen Op Verwijzing te organiseren.

Waarom?

Meer beweging op maat van elke deelnemer. Want bewegen is goed voor de fysieke, mentale en sociale gezondheid.

REGIO ZENNELAND: lokale implementatie Bewegen op verwijzing

In Vlaanderen wordt momenteel volop gewerkt aan de uitrol van het lokale project ‘Bewegen op Verwijzing’.  Lokaal zetten o.a. lokale besturen en artsenkringen hun schouders onder het project, ondersteund door het VIGeZ en de Vlaamse Logo’s. Er worden beweegcoaches gezocht en lokaal zitten partners samen.

 

Na de Zorgregio in Halle en Vilvoorde wil Logo Zenneland de partners en Lokale besturen van de Zorgregio Asse uitnodigen op een verkennend overleg waarbij het project BOV uitgebreid zal toegelicht worden. 

 • Wanneer? Donderdag 22 september van 10 tot 12 u.
 • Waar? CC De Ploter, Kerkstraat 4, 1742 Ternat
 • Inschrijvingen op http://www.logozenneland.be/bov
 • Agenda:
  • Uitgebreide toelichting van het BOV project
  • BOV in de regio Logo Zenneland/Gezonde gemeente
  • Hoe een projectdossier indienen
  • Partners in Zorgregio Ternat

Dankzij het project ‘Bewegen op Verwijzing’ (BOV) kunnen huisartsen binnenkort patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach, of de ‘BOV-coach’ om de ‘zittende’ Vlaming aan het bewegen te krijgen. In overleg met de BOV-coach krijgt die een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt.

Het project heeft enkel kans op slagen wanneer er samenwerking is binnen de kleinstedelijke gebieden tussen lokale besturen, lokale organisaties, diensten en verenigingen. Daarom zouden wij graag in kaart brengen wie interesse heeft om een dergelijk BOV project op te starten en een dossier in te dienen.

Voor de zorgregio Halle vond een eerste overleg plaats over Beweging op verwijzing op 9 juni 2016.

Voor de zorgregio Vilvoorde vond een eerste overleg plaats op 23 juni 2016.

Nog vragen? Contacteer Natalie Verhelle of Ruth Vyverman

Schrijf je hier in:

 

 

 

 

 

 

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen