Nieuwsbrief

← Vorige

Wedstrijd Rookvrije Klassen

Tijdens de Wedstrijd Rookvrije Klassen engageren leerlingen zich om niet te beginnen met roken of om te stoppen met experimenteren. De leerlingen registreren gedurende zes maanden hun rookgedrag. De uitdaging bestaat erin om met de hele klas minstens 90% rookvrij te zijn op het einde van het schooljaar. Rookvrij zijn promoten en de beginleeftijd uitstellen is van belang. Want wie 18 jaar oud is en nooit heeft gerookt, heeft een relatief kleine kans om nog te starten.

Voor wie?

Leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs en uit het buitengewoon secundair onderwijs

Wie kan de wedstrijd organiseren?

CLB, directie, graadcoördinator, leerkrachten

Hoe werkt het?

Gedurende 6 maanden gaan leerlingen de uitdaging aan om rookvrij te zijn en te blijven. Van september tot april registereren klassen 3 keer via de leerkracht van de school die zich hiervoor engageert op www.rookvrijeklassen.be. De klassen die op het einde van deze 6 maanden voor minstens 90% rookvrij zijn, ontvangen een diploma.

De leerlingen kunnen ook deelnemen aan de creatieve wedstrijd: het maken van een affiche, een kunstwerkje, een filmpje,... over roken en de nadelige gevolgen.

Logo Zenneland verspreidt het materiaal om met deze wedstrijd van start te kunnen gaan en op het einde van de wedstrijd voor een extra attentie voor de rookvrije klassen.

Wil je Rookvrije Klassen organiseren op jouw school? Goed idee!

Contacteer lien@logozenneland.be, bel naar 02 582 75 91 of neem alvast een kijkje op www.rookvrijeklassen.be.

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen