Nieuwsbrief

← Vorige

10-daagse geestelijke gezondheid

Elk jaar bundelen we tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid (1 tot 10 oktober 2017) de krachten om de mentale veerkracht van alle inwoners te versterken.

Mensen met een psychische kwetsbaarheid worstelen met zichzelf. Maar ook de samenleving kan er moeilijk mee om. Er hangt een taboe rond psychische kwetsbaarheid. Wie psychisch kwetsbaar is, wordt dus twee keer getroffen. Wanneer praten over je problemen geen taboe is, is hulp sneller nabij. Lasten worden makkelijker om te dragen of doen er niet meer toe…

Daarom verkondigen we aan iedereen die het moeilijk heeft: IK ZIE U ZITTEN! (zoals je bent).

Wens je te werken rond psychische kwetsbaarheid? Dat kan!

  • Check dit boeiend menu met activiteiten voor groot en klein dat werd samengesteld door verschillende regionale hulporganisaties. Organiseer één of meerdere van deze activiteiten van IK ZIE U ZITTEN! tijdens de ’10-daagse van de Geestelijke Gezondheid' of bundel activiteiten tijdens een periode die je zelf verkiest (contacteer hiervoor lien@logozenneland.be).
  • Maak samen met ons de 10 Fit in je Hoofd-stappen bekend. Organiseer een vorming voor volwassenen, naar ouderen, in woonzorgcentra, of communiceer naar jongeren.
  • Draag de IK ZIE U ZITTEN! boodschap uit door het dragen van pins door het personeel gedurende 10 dagen en het ophangen van posters naar de bevolking. Of met het verdelen van materiaal rond Fit in je hoofd.

    >>>   Bestel hier jouw materialen!    <<<

 

Goesting om meer te doen? Ontdek ons aanbod aan taboedoorbrekende acties, bel (02 582 75 91) of mail Lien Sergooris (lien@logozenneland.be) om jou te helpen deze actie(s) op te zetten!

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen